Juf Margreet

DSC03937

Mijn naam is Margreet de Deugd en ik ben sinds september 2014 directeur van CBS De Hoeksteen. Ik geniet met volle teugen van deze afwisselende functie op deze prachtige plek in Spijk. Samen met het team werk ik aan de kwaliteit van het onderwijs en de peuterspeelzaal, maar bovenal aan een prettige sfeer. Alle kinderen, alle ouders, en alle medewerkers moeten het fijn vinden om hier te komen en te zijn.

Ik geloof dat ieder klein en groot mens behoefte heeft aan relatie (contact met elkaar), autonomie (ruimte om eigen keuzes te maken) en competentie (iets kunnen en beheersen). Dat kan alleen  in een sfeer van vertrouwen, uitdaging en ondersteuning.

Mijn motto is: “Als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles gekleurd is”. Het leven is niet zwart-wit en de menselijke maat is in mijn ogen genuanceerd. Zo wil ik graag naar mensen kijken en ook naar de wereld om me heen. We leven in een prachtige wereld, die mooi bedoeld is door onze Schepper. Ik hoop dat die verwondering over het leven, waar kinderen ons zo mooi bij bepalen, centraal staat in onze opvoeding en ons onderwijs. En dat we dan ook zuinig zijn op dat leven, de natuur en alles om ons heen.

Als directeur ben ik niet altijd op school aanwezig. Ook CBS De Wegwijzer in Heukelum valt onder mijn verantwoordelijkheid. Regelmatig is er overleg buiten de deur, met alle LOGOS-directeuren, de gemeente, op het bestuurskantoor of bij landelijke bijeenkomsten. De collega’s kunnen altijd vertellen wanneer ik er weer ben en via de mail kunt u altijd een afspraak met me maken.